Att blanda rotfrukter med grönsaker är ett fantastiskt sätt att låta bebisar och barn utforska olika och nya smaker, plus att denna puréen är fylld med näringsämnen som är bra för de minsta. Dessutom krävs det minimal förberedelse!
- Förberedelser: 10 min
- Tillagning: 20 min
Ingredienser:
- ½ rotselleri (ungefär 200g)
- 3 medelstora morötter (ungefär 200g)
- 2 äpplen
- cirka 1 tsk bebis mjölk (frivilligt om man vill samt hur mycket)
- Steg 1: Hacka sellerin, morötterna samt äpplena i medelstora, grövre bitar. Lägg ner dem i en matångare över sjudande vatten i cirka 15 minuter eller tills sellerin, morötterna och äpplet mjuknat ordentligt.
- Steg 2: Lägg ner allt i en matberedare (stavmixer fungerar också) och tillsätt mjölk och blanda tills du får en slät purée konsistens. För bästa resultat ska man helst blanda igenom med en sked i matberedaren så att allt blir en slät kräm utan klumpar och bitar.
- Steg 3: Servera till bebisen och låt han/henne njuta!
Näringsinnehåll: (per 15 gram) 5 kcal, 0.1 gram fett, 0 gram mättat fett, 0.8 gram kolhydrater, 0.7 gram socker, 0.5 gram fiber, 0.1 gram protein, 0 gram salt.