Äpple & Rödbetspuré

Äpple & Rödbetspuré

Innan du börjar introducera din bebis till fast mat bör du prova den äpple och rödbetspuré för att vänja han/henne vid nya smaker! En isbitsbricka är optimalt för att kunna frysa ner puréen.

Förberedelser: 5 min

Tillagning: 23 min

Ingredienser:

  • 2 äpplen (ungefär 200 gram) 
  • 1 rödbeta
  • bebis mjölk
  1. Steg 1: Skala och dela äpplena och rödbetan i medelstora delar. Ånga rödbetan i en ångkokare, eller i en skål över medel varmt vatten, i cirka 15 minuter. Lägg sedan i äppeldelare och ånga i ytterligare 8 minuter tills båda är mjuka.
  2. Steg 2: Mixa till en puré i en matprocesserare, eller med stavmixer. Häll i bebis mjölk (den mängd du känner för) om det behövs för att skapa en len textur. Du kan behöva skrapa sidorna av matprocesseraren några gånger för att se till att allt blir blandat till en mjuk och len blandning. 
  3. Steg 3: Det som blir över kan stoppas i små behållare eller frysas in i en iskubsbricka för att tas fram vid ett senare tillfälle. 

Näringsinnehåll: (per msk) 8 kcal, 0.1 gram fett, 0 gram mättat fett, 2 gram kolhydrater, 2 gram socker, 0.3 gram fiber, 0.2 gram protein, 0.01 gram salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *