Småbarnsrecept: Mini ägg- och grönsaksmuffins

Småbarnsrecept: Mini ägg- och grönsaksmuffins

Dessa ägg och grönsaksmuffins är fyllda med zucchini, morot, ärtor, ägg och fetaost. Gör dem för dina barn som ett enkelt snack eller som en snabb lunch. 

  • Förberedelser: 3 min
  • Tillagning: 17 min

Ingredienser:

  • 1 liten morot
  • ½ liten zucchini
  • 25 gram ärtor
  • 6 ägg
  • 25 gram fetaost.
  • olja

Tillagning:

  1. Steg 1: Sätt på ugnen på 200 grader, dela moroten och zucchinin i små delar samt smörj/olja sex hål i en muffinsform.
  2. Steg 2: Lägg morot- och zucchini bitarna tillsammans med ärtorna i en mikrovågsugns säker skål med 2 msk vatten. Täck med plastfolie och micra i 2 min tills allt är mjukt. Töm skålen på vatten.
  3. Steg 3: Vispa äggen och blanda i grönsakerna och fetaosten. Häll i blandningen i de sex muffins hålen som smordes/oljades. Ställ in i ugnen i ca 15 min tills äggen stelnat. Låt allt svalna ett tag och ta sedan ut muffinsen ur formarna med hjälp av en kniv. Servera till de små!

Näringsinnehåll: (per servering) 87 kcal, 6 gram fett, 2 gram mättat fett, 2 gram kolhydrater, 1 gram socker, 1 gram fiber, 8 gram protein, 0.3 gram salt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *