Fisk nuggets med potatis, ost och grönsaker

Fisk nuggets med potatis, ost och grönsaker

Mini fiskbitar för mini munnar! Perfekt för bebisar och mindre barn som gillar att mata sig själva, samt att detta är det bästa sättet att inkludera oljig fisk i ditt barns måltider.

Förberedelser: 15 min

Tillagning: 1h och 45 min

Ingredienser:

 • 1 medelstor bakpotatis
 • 1 liten lax fillet (ungefär 120 gram)
 • 1 msk frusen majs och ärtor
 • 1 msk färsk gräslök
 • 25 gram mild, riven cheddarost
 • ½ ägg
 • olja

 

 1. Steg 1: Sätt på ugnen på 200 grader. Slå in bakpotatisen i aluminiumfolie, ställ på en bakplåt och låt stå i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Slå in fisken i aluminiumfolie, ställ den på samma bakplåt och lämna i ugnen i 10-12 minuter. 
 2. Steg 2: Dela potatisen på hälften och ta ut innehållet samt flaga fisken genom att ta bort huden och alla ben. 
 3. Steg 3: Smörj in en bakplåt med lite olja. Mosa potatisen och blanda i fisken, grönsakerna, (majsen samt ärtorna) gräslöken, osten och ägget. Låt svalna lite och ta sedan en golfbolls storlek va smeten och forma till bollar. Ställ alla dessa på en bakplåt med aluminiumfolie och ställ sedan i kylen för att svalna i ungefär 30 minuter. 
 4. Steg 4: För att tillaga, ställ så många som du behöver på en bakplåt och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills bollarna är gyllene och färdigt tillagade. Insidan kommer att vara varmare längre än utsidan, så du kan alltid dela på hälften eller låta bullarna svalna en extra stund innan de serveras till bebisen! 

 

Näringsinnehåll: (per bit) 63 kcal, 3 gram fett, 1 gram mättat fett, 5 gram kolhydrater, 0.4 gram socker, 1 gram fiber, 5 gram protein, 0.1 gram salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *