Dessa ägg och grönsaksmuffins är fyllda med zucchini, morot, ärtor, ägg och fetaost. Gör dem för dina barn som ett enkelt snack eller som en snabb lunch.
- Förberedelser: 3 min
- Tillagning: 17 min
Ingredienser:
- 1 liten morot
- ½ liten zucchini
- 25 gram ärtor
- 6 ägg
- 25 gram fetaost.
- olja
Tillagning:
- Steg 1: Sätt på ugnen på 200 grader, dela moroten och zucchinin i små delar samt smörj/olja sex hål i en muffinsform.
- Steg 2: Lägg morot- och zucchini bitarna tillsammans med ärtorna i en mikrovågsugns säker skål med 2 msk vatten. Täck med plastfolie och micra i 2 min tills allt är mjukt. Töm skålen på vatten.
- Steg 3: Vispa äggen och blanda i grönsakerna och fetaosten. Häll i blandningen i de sex muffins hålen som smordes/oljades. Ställ in i ugnen i ca 15 min tills äggen stelnat. Låt allt svalna ett tag och ta sedan ut muffinsen ur formarna med hjälp av en kniv. Servera till de små!
Näringsinnehåll: (per servering) 87 kcal, 6 gram fett, 2 gram mättat fett, 2 gram kolhydrater, 1 gram socker, 1 gram fiber, 8 gram protein, 0.3 gram salt.