Släng ihop den här enkla och goda omeletten till dina barn! Passar perfekt för barn från 6 månaders ålder och är ett bra recept att använda för att introducera weaning barn till nya smaker och texturer.
- Förberedelse: 5 min
- Tillagning: 5 min
Ingredienser:
- 1 klick smör
- 1 tomat
- 1 tsk torkad oregano
- 2-3 ägg
- ungefär 30 gram riven ost
- Steg 1: Börja med att dela tomaten i mindre bitar och ta ut fröna. Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i tomaten samt oreganon. Låt steka i 2-3 minuter, sätt det åt sidan och rengör stekpannan.
- Steg 2: Mixa ihop äggen, smält det sista av smöret i stekpannan och häll i äggen för att stekas.
- Steg 3: Stek på låg värme. Använd en stekspade för att lifta sidorna av omeletten så att det fortfarande flytande ägget i mitten rinner ut åt kanterna, vilket ger omeletten en fluffigare konsistens.
- Steg 4: Låt steka cirka 2-3 minuter, lägg över tomaten och strö över osten på hälften av omeletten. Stek allt i cirka 1 minut och ta sedan av omeletten från värmen. Vänd över omeletten på hälften så att osten och tomaten ligger mellan omeletten.
Steg 5: Dela omeletten i avlånga delar som är lätta för barn att plocka upp och äta, och låt sedan barnet njuta!
Näringsinnehåll: (per servering) 316 kcal, 24 gram fett, 12 gram mättat fett, 3 gram kolhydrater, 3 gram socker, 1 gram fiber, 21 gram protein, 1.05 gram salt.