Enkel omelett för barn och bebisar

Enkel omelett för barn och bebisar

Släng ihop den här enkla och goda omeletten till dina barn! Passar perfekt för barn från 6 månaders ålder och är ett bra recept att använda för att introducera weaning barn till nya smaker och texturer. 

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min

Ingredienser:

  • 1 klick smör
  • 1 tomat
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2-3 ägg
  • ungefär 30 gram riven ost

 

  1. Steg 1: Börja med att dela tomaten i mindre bitar och ta ut fröna. Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i tomaten samt oreganon. Låt steka i 2-3 minuter, sätt det åt sidan och rengör stekpannan. 
  2. Steg 2: Mixa ihop äggen, smält det sista av smöret i stekpannan och häll i äggen för att stekas. 
  3. Steg 3: Stek på låg värme. Använd en stekspade för att lifta sidorna av omeletten så att det fortfarande flytande ägget i mitten rinner ut åt kanterna, vilket ger omeletten en fluffigare konsistens. 
  4. Steg 4: Låt steka cirka 2-3 minuter, lägg över tomaten och strö över osten på hälften av omeletten. Stek allt i cirka 1 minut och ta sedan av omeletten från värmen. Vänd över omeletten på hälften så att osten och tomaten ligger mellan omeletten.

 

Steg 5: Dela omeletten i avlånga delar som är lätta för barn att plocka upp och äta, och låt sedan barnet njuta!

 

Näringsinnehåll: (per servering) 316 kcal, 24 gram fett, 12 gram mättat fett, 3 gram kolhydrater, 3 gram socker, 1 gram fiber, 21 gram protein, 1.05 gram salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *